Meditatie, yoga, (zelf)heling

 

IMG_6410

Mediteren is een manier om je geest te trainen om met je aandacht in het huidige moment te zijn. Het effect daarvan is dat je afstand neemt van de ronddwalende gedachten in je hoofd. Je geest wordt rustiger, je kunt je beter concentreren en gemakkelijker ontspannen. Je creëert ruimte en stilte, waardoor antwoorden je invallen in plaats van dat je ze moet bedenken.

Er zijn verschillende manieren om te mediteren. Zo kun je je tijdens je meditatie verbinden met je lichaam. Met je botten, met je spieren en organen, zodat je je bewuster bent van datgene wat zich afspeelt in je lichaam. Je luistert ernaar en je lichaam krijgt een signaal- en verbindingsfunctie. Ook is er de lichtmeditatie. Je verbindt je met je hogere zelf. Je laat een lichte energie je lichaam binnenstromen. Je leert jezelf helen.

Meditatie is naast het schaduwwerk (het opruimen van oud zeer) de toegang tot volledig leven. Toegang tot alles wat het leven je biedt, tot je kwaliteiten, tot de schoonheid om zodoende alles, ook je schaduwkanten, volledig te kunnen ervaren en doorleven.

Yoga

Elke keer –  tijdens de yogales van Manon Porte – ervaar ik weer de wonderbaarlijke potentie van mijn adem en mijn lichaam. Toegegeven soms wat minder, soms wat meer. Sleutelwoorden zijn aandacht en luisteren;

  • naar mijn lichaam als database van ervaringen
  • naar mijn lichaam als voertuig van ontspanning die ik kan sturen naar de plekken waar emoties en gevoelens als gestolde en verdichte energie vastzitten (helende werking)
  • naar mijn lichaam dat een signaalfunctie heeft en mij waarschuwt als iets niet klopt
  • naar mijn lichaam als ontladingsmechanisme voor spanning en stress
  • naar mijn lichaam als helende kracht
  • naar mijn lichaam als ontvanger en heler van datgene wat bij een ander of in een systeem speelt

(Zelf)heling

In deze sessies wil ik de gelegenheid bieden om uit te wisselen en te oefenen met zelfhelende technieken. Ik heb gemerkt dat het fijn en lavend is als een vriendin tegen je zegt; “Ga maar even liggen, (of zitten) dan geef ik je een Shinto behandeling of een energetische heling”. En een kwartier of half uur later voelde ik mij heerlijk ontspannen. We hebben allemaal (zelf)helende kracht in ons. En die kunnen we ontwikkelen en meer en op elkaar oefenen en integreren in het dagelijkse.