Tentoonstelling: De kunst van verlicht leven

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

De eerste tentoonstelling in Huis als museum heet De Kunst van verlicht leven. Er is werk te zien van Corine van der Werf, Anouk van de Grootevheen en Krijnie Beyen. In de ruimtes van Huis als museum zijn grote en kleine stilte- en meditatieplekken ingericht. Hierbij maken de kunstenaars gebruik van kleur, sfeer, video, ruimte, kunstwerken, objecten en kleine meubelstukken.

Corine van de Werf koppelt verlicht leven aan verlicht wonen en verwoordt dit als volgt:

Een thuisplek hebben die een ‘ADEMPAUZE-PLEK’ is; waar je je kunt ontspannen en weer opladen. Waar je even stil kunt zijn op een harmonieuze plek met door jouw gekozen elementen in je eigen woon/leefomgeving.

Een omgeving waar plaats is voor schoonheid, je eigen ritme en rituelen. Alleen of met anderen. Waar rust en levendigheid elkaar mogen afwisselen en jouw welbevinden ondersteunen. Voedend zodat je een gezonde  beweging naar buiten kunt maken om daarna weer op ADEM te komen in je, geheel persoonlijke, verlichte plek. En VERLICHT WONEN gaat natuurlijk niet alleen over lampen, het gaat erom dat onderdelen van je interieur je helpen om jouw innerlijke ‘LICHT’ aan te zetten.

Anouk van de Grootevheen is net afgestudeerd grafisch ontwerpster. Haar werk ademt stilstaan in het moment en laat je een subtiele, vertraagde beweging zien door poëtische getekende beelden.  Anouk werkt naast haar baan als ontwerpster met oudere mensen. Het tragere tempo van ouderen brengt haar rust en deed haar realiseren dat als tijd geen factor meer is, zijn kleine gebeurtenissen een grote vreugde worden.

19 november t/m 31 januari 2018

Openstelling: t/m 23 december elke zaterdag en zondag van 12 – 17 uur – vanaf 24 december t/m 31 januari op afspraak.

Activiteiten:

Verlicht diner (21 december)

Vrouwen met een missie ( 27 en 28 januari 2018)

Opstellingenworkshops (24 november en 12 januari 2018)