Veld van liefde – tentoonstelling

 

83dfd8bc-4bd9-47ee-a96b-771628c864e7

8 september t/m 3 november 2019 – elke zondag (behalve 20 oktober) geopend van 12  17 uur

Deelnemers: Annemiek Vera, Anouk Saleming, Ersin Eken, Maaike Masselink, Astrid Hermes, Krijnie Beyen, Daniël Binnekamp, Maja Bolier en Bart van Rosmalen

Als je op het woord liefde googled dan zul je ontdekken dat er veel over liefde is geschreven. Liefde lijkt een vergaarbak van aannames en interpretaties. Maar wat is de diepere laag en betekenis van liefde? Wat zou liefde in ons zelf en in ons leven kunnen betekenen?  Hoe zou het zijn als we vanuit liefde kunnen leven. Dit triggerde ons (Annemiek Vera en Krijnie Beyen). Liefde als uitgangspunt van verdieping. De titel Veld van liefde was snel genoteerd. Niet alleen als thema maar ook omdat veld van liefde het werkgebied is van systemische opstellingen die we  gebruiken bij de 6 ontmoetingen met de kunstenaars.

Wat gaven we de kunstenaars mee?

Een veld van liefde creëren als speeltuin van onderzoek naar liefde in jezelf. Wat betekent het als je vanuit liefde naar jezelf kunt kijken en wat gebeurt er als je dit naar anderen doet? Wat is een hartverbinding? Wat zijn de mannelijke en vrouwelijke aspecten van liefde. Wat kan liefde in de wereld betekenen? Wat heb jij nodig? We lieten ons leiden door wat er zich aandiende in het moment. Het veld van creatie werd aangeboord en de energetische en systemische oefeningen werden op een speelse manier gecombineerd met experimenteren in woord, beeld en geluid.  Er ontstonden andere richtingen in werk, transformaties en nieuwe wegen.

Krijnie Beyen en Annemiek Vera werkten eerder samen bij de tentoonstelling Beeld van mijn moeder en zijn beiden gefascineerd door het benaderen van persoonlijke en collectieve thema’s door systemisch werken en vernieuwende werkvormen.

Naar de on-line catalogus