Kunstretraite Herman Schlooz – Krijnie Beyen

IMG_6761

In de maanden februari en maart 2018 doen Herman Schlooz en Krijnie Beyen in Huis als Museum een beeldonderzoek naar hun wortels, hun roots. Herman werkt vooral in het platte vlak en maakt onder andere een lino van 1.40 x 2.00 meter. Herman is geboren in het Limburgse Blerick in een katholiek gezin. Het geloof heeft een diepe imprint gemaakt op zijn leven en heeft de percepties over zijn verleden sterk beïnvloed. Door het werken met lino snijdt hij in zijn herinneringen en haalt hij er elementen uit naar voren of snijdt ze soms bewust weg.

Krijnie heeft letterlijk en figuurlijk haar wortels opgegraven en doet onderzoek naar de geschiedenis van haar familie die nog steeds van invloed zijn op haar eigen leven. Kernwoord in haar onderzoek is omarmen, verzachten en zodoende verlichten. Haar werk ontstaat mede door systemische en energetische oefeningen en zij verbeeldt haar inzichtenin kwetsbare, gelaagde fotografische portretten, die zij ruimtelijk presenteert.

Elke vrijdag (tot en met 23 maart) van 12.30 – 13.30 uur kun je komen lunchen.  Neem je eigen lunch mee, wij zorgen voor een variatie aan wortelsoepen, koffie en thee. (stuur even een berichtje als je komt).

 

Tentoonstelling/presentatie: 31 maart. 1 en 2 april – op elke dag om 15 uur een event