Workshop Beeld van jou en jouw plek – 12 mei 2018

IMG_6773

Creatief inhoudelijke workshop Beeld van jou en jouw plek

Zaterdag 12 mei 2018

Begeleider: Krijnie Beyen
We beginnen de dag met een geleide meditatie waardoor je op een dieper niveau verbonden raakt met jezelf. Daarna gaan we een systemische oefening doen over de plek van jou, je moeder, vader en broers/zussen in jouw gezin van oorsprong of nog een of meer generaties terug. Je stelt jouw beeld op en in de opstelling ga je vervolgens zien wat de onderliggende verhoudingen zijn en wat een helend stap voor je is.

We doen voor iedere deelnemer een opstelling en je zult ervaren dat ook een opstelling van iemand anders voor jou nieuwe inzichten kan geven. We zijn namelijk als mensen niet uniek.

De plek die je op dit moment in je werk en in relaties inneemt heeft meestal te maken met de plek je had in je gezin of familie van herkomst. Deze plek heeft van jou bijvoorbeeld een helper gemaakt of een mediator. Een rol die je veel heeft gebracht maar een rol is en niet wie je in diepste bent. De opstelling brengt je dichterbij deze authentieke jij en meer nog het ontlast je.

Na deze ontdekkingstocht ga je creëren, schuiven, plakken, tekenen
De hele middag gaan we creatief aan de slag. Aan de hand van het door jou meegebrachte beeldmateriaal/foto`s van je familie en je opstelling ga je aan een tekening/collage werken waarin jouw nieuwe inzichten verbeeld worden. Waar en hoe heb jij de ruimte gekregen? Je laat je onverwachte creatieve invallen stromen en herschept je eigen werkelijkheid.

De bouwstenen
Er is volop aanwezig: karton en papier, potloden, houtskool, lijm, krijt, verf, inkt. Neem zelf ook oude tijdschriften mee en kopiëen van foto’s van je familie in verschillende formaten en/of een tekst die je aanspreekt.

Tijden?
10.00 – 17.00 uur vanaf 9.30 uur is er koffie en thee.
Voor wie?
Deze dag is interessant voor je als je interesse hebt in een creatief proces en zelfonderzoek en jezelf wilt verrassen. Ervaring met creatief of systemisch werk is niet nodig. Voor professionele kunstenaars, dichters of schrijvers is dit een andere manier om persoonlijke lagen in hun werk te ontdekken of te verdiepen.
Waar?
Het atelier van Huis als Museum, Nervistraat 3 in Amersfoort.
Lunch
Je neemt zelf een bijdrage mee voor een feestelijke lunch. Ik zorg voor soep.
Aantal deelnemers
maximaal 10
Kosten
€ 85,- inclusief materiaal, koffie, thee en lekkers. € 140,- bij inschrijving van 2 personen en als een minimum inkomen hebt  € 42,50 p.p.
Kleding
Trek gemakkelijke kleding aan die vies mag worden.