Workshop Beeld van jou en jouw plek – 14 februari 2019

IMG_6773

Creatief inhoudelijke workshop Beeld van jou en jouw plek

Donderdag 13 september  2018

Begeleider: Krijnie Beyen
We beginnen de dag met een geleide meditatie waardoor je op een dieper niveau verbonden raakt met jezelf. Daarna gaan we een systemische oefening doen over de plek van jou, je moeder, vader en broers/zussen in jouw gezin van oorsprong of nog een of meer generaties terug. Je stelt jouw beeld op en in de opstelling ga je vervolgens zien wat de onderliggende verhoudingen zijn en wat een helend stap voor je is.

We doen voor iedere deelnemer een opstelling, we werken met datgene wat voor de deelnemers opkomt en je zult ervaren dat ook een opstelling van iemand anders ook jou nieuwe inzichten kan geven. Je kunt ook een eigen specifieke vraag inbrengen. Ik stem graag van tevoren (telefonisch) met je af of je vraag past in de setting.

Wat in jouw leven, in je werk en in relaties speelt, heeft meestal te maken met de plek die je had in je gezin of familie van herkomst. Omstandigheden hebben van jou bijvoorbeeld een helper gemaakt of een mediator. Een rol die je veel heeft gebracht maar niet is wie je in diepste bent. De opstelling brengt je dichterbij deze authentieke jij en meer nog het ontlast je.

Na deze ontdekkingstocht ga je creëren, schuiven, plakken, tekenen
Een groot deel van de middag gaan we creatief aan de slag. Aan de hand van aanwezig materiaal en door jou meegebrachte beeldmateriaal/foto`s van je familie en je opstelling ga je aan een tekening/collage werken waarin jouw nieuwe inzichten verbeeld worden.  Je laat je onverwachte creatieve invallen stromen en herschept je eigen werkelijkheid.

De bouwstenen
Er is volop aanwezig: karton en papier, potloden, houtskool, lijm, krijt, verf, inkt. Neem zelf ook oude tijdschriften mee en kopiëen van foto’s van je familie in verschillende formaten en/of een tekst die je aanspreekt.

Tijden?
10.00 – 17.00 uur vanaf 9.30 uur is er koffie en thee.
Voor wie?
Deze dag is interessant voor je als je interesse hebt in een creatief proces en zelfonderzoek en jezelf wilt verrassen. Ervaring met creatief of systemisch werk is niet nodig. Voor professionele kunstenaars, dichters of schrijvers is het een andere manier om persoonlijke lagen in je werk te ontdekken of te verdiepen. Het proces is verrijkend voor jezelf, de kijk op je werk en heeft een positieve invloed op je omgeving.
Waar?
Het atelier van Huis als Museum, Nervistraat 3 in Amersfoort.
Lunch
Je neemt zelf een bijdrage mee voor een feestelijke lunch. Ik zorg voor soep.
Aantal deelnemers
maximaal 10
Kosten
€ 85,- inclusief materiaal, koffie, thee en lekkers. € 140,- bij inschrijving van 2 personen en als een minimum inkomen hebt  € 42,50 p.p.
Kleding
Trek gemakkelijke kleding aan die vies mag worden.